Integritetspolicy

Integritetspolicy

BricksDirect bryr sig mycket om din integritet. Vi behandlar därför endast uppgifter som vi behöver för (förbättring av) våra tjänster och hanterar den information vi samlat in om dig och din användning av våra tjänster med omsorg. Vi gör aldrig dina uppgifter tillgängliga för tredje part i kommersiellt syfte.

Denna integritetspolicy gäller för användningen av webbplatsen och de tjänster som tillhandahålls av BricksDirect. Giltighetsdatumet för dessa villkor är 25 maj 2018, i och med publiceringen av en ny version upphör giltigheten för alla tidigare versioner att gälla. Denna sekretesspolicy beskriver vilken information som samlas in om dig av oss, vad denna information används för och med vem och under vilka villkor, om någon, denna information kan delas med tredje part. Vi förklarar också för dig hur vi lagrar dina uppgifter och hur vi skyddar dina uppgifter mot missbruk samt vilka rättigheter du har när det gäller de personuppgifter som du lämnar till oss.

Om du har några frågor om vår integritetspolicy kan du kontakta vår kontaktperson för integritetsfrågor, du hittar kontaktuppgifterna i slutet av vår integritetspolicy.

Over databehandling

Nedan kan du läsa hur vi behandlar dina uppgifter, var vi lagrar dem (eller låter lagra dem), vilka säkerhetstekniker vi använder och för vem uppgifterna är tillgängliga.

Programvara för webbshop

Prestashop

Vår webbshop är utvecklad med programvara från Prestashop. Personuppgifter som du gör tillgängliga för oss för våra tjänster kommer att delas med denna part. Prestashop har tillgång till dina uppgifter för att ge oss (teknisk) support, de kommer aldrig att använda dina uppgifter i något annat syfte. Prestashop är skyldig att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder utifrån det avtal vi har ingått med dem. Dessa säkerhetsåtgärder består av tillämpning av SSL-kryptering och en stark lösenordspolicy. Prestashop använder cookies för att samla in teknisk information om din användning av programvaran, inga personuppgifter samlas in och/eller lagras. Prestashop förbehåller sig rätten att dela med sig av insamlade uppgifter inom den egna företagsgruppen för att ytterligare förbättra tjänsten.

Webbhotell

Siteground

Vi köper webbhotell och e-posttjänster från Siteground. Siteground behandlar personuppgifter för vår räkning och använder inte dina uppgifter för egna syften. De kan dock samla in metadata om användningen av tjänsterna. Dessa är inte personuppgifter. Siteground har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att förhindra förlust och obehörig användning av dina personuppgifter. Siteground är skyldig att upprätthålla sekretess i enlighet med sekretessavtalet.

E-post och sändlistor

Hotmail

Vi använder Hotmails tjänster för vår regelbundna e-posttrafik i affärssammanhang. Denna part har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att så långt som möjligt förhindra missbruk, förlust och korruption av dina och våra uppgifter. Hotmail har inte tillgång till vår inkorg och vi behandlar all vår e-posttrafik konfidentiellt.

Betalningsbiträden

Mollie

För att hantera (en del av) betalningarna i vår webbshop använder vi plattformen Mollie. Mollie behandlar ditt namn, din adress och din bostadsort samt dina betalningsuppgifter som ditt bankkonto eller kreditkortsnummer. Mollie har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Mollie förbehåller sig rätten att använda dina uppgifter för att ytterligare förbättra sina tjänster och att dela (anonymiserade) uppgifter med tredje part i detta sammanhang. Alla ovanstående garantier när det gäller skyddet av dina personuppgifter gäller även för de delar av Mollies tjänster för vilka de anlitar tredje part. Mollie behåller inte dina uppgifter längre än vad som är tillåtet enligt lag.

PayPal

För hanteringen av (en del av) betalningarna i vår webbshop använder vi plattformen PayPal. PayPal behandlar ditt namn, din adress och din bostadsort samt dina betalningsuppgifter, till exempel ditt bankkonto eller ditt kreditkortsnummer. PayPal har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. PayPal förbehåller sig rätten att använda dina uppgifter för att ytterligare förbättra sina tjänster och att dela (anonymiserade) uppgifter med tredje part som en del av denna process. Alla ovanstående skyddsåtgärder med avseende på skyddet av dina personuppgifter gäller även för de delar av PayPals tjänster som de anlitar tredje part för. PayPal behåller inte dina uppgifter längre än vad som är tillåtet enligt lag.

Klarna

För att hantera (en del av) betalningarna i vår webbshop använder vi plattformen Klarna. Klarna behandlar ditt namn, din adress och din bostadsort samt dina betalningsuppgifter som ditt bankkonto eller kreditkortsnummer. Klarna har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Klarna förbehåller sig rätten att använda dina uppgifter för att ytterligare förbättra sina tjänster och att dela (anonymiserade) uppgifter med tredje part som en del av denna process. Alla ovanstående garantier för skyddet av dina personuppgifter gäller även för de delar av Klarnas tjänster för vilka de anlitar tredje part. Klarna kommer inte att behålla dina uppgifter längre än vad som är tillåtet enligt lag.

Stripe

För att hantera (en del av) betalningarna i vår webbshop använder vi plattformen Stripe. Stripe behandlar ditt namn, din adress och din bostadsort samt dina betalningsuppgifter som t.ex. ditt bankkonto eller kreditkortsnummer. Stripe har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Stripe förbehåller sig rätten att använda dina uppgifter för att ytterligare förbättra sina tjänster och att dela (anonymiserade) uppgifter med tredje part i detta sammanhang. Alla ovanstående garantier när det gäller skyddet av dina personuppgifter gäller även för de delar av Stripes tjänster som de anlitar tredje part för. Stripe behåller inte dina uppgifter längre än vad som är tillåtet enligt lag.

Bedömningar

Kiyoh

Vi samlar in omdömen via plattformen Kiyoh. Om du lämnar en recension via Kiyoh måste du ange namn, bostadsort och e-postadress. Kiyoh delar denna information med oss så att vi kan koppla recensionen till din beställning. Kiyoh publicerar också ditt namn och din bostadsort på sin egen webbplats. I vissa fall kan Kiyoh kontakta dig för att ge en förklaring till din recension. Om vi uppmanar dig att lämna en recension kommer vi att dela ditt namn och din e-postadress med Kiyoh. De kommer endast att använda denna information i det enda syftet att bjuda in dig att lämna in en recension. Kiyoh har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Kiyoh förbehåller sig rätten att anlita tredje part för att tillhandahålla de tjänster som vi har gett Kiyoh tillstånd till. Alla ovanstående garantier med avseende på skyddet av dina personuppgifter gäller även för de delar av Kiyohs tjänster för vilka de anlitar tredje part. Kiyoh behåller dina personuppgifter så länge som du behåller den recension som publiceras på plattformen. Kiyoh har utsett ett dataskyddsombud; du hittar kontaktuppgifterna till detta ombud på Kiyohs webbplats.

Sändning och logistik

DPD

Om du gör en beställning hos oss är det vår uppgift att få ditt paket levererat till dig. Vi använder oss av DPD:s tjänster för att utföra leveranserna. Det är därför nödvändigt att vi delar ditt namn, din adress och din bostadsort med DPD. DPD använder dessa uppgifter endast för att genomföra avtalet. Om DPD anlitar underleverantörer kommer DPD också att göra dina uppgifter tillgängliga för dessa parter.

FedEx

Om du gör en beställning hos oss är det vår uppgift att få ditt paket levererat till dig. Vi använder oss av FedEx för att göra leveranserna. Det är nödvändigt för oss att dela information om ditt namn, din adress och din bostadsort med FedEx. FedEx använder dessa uppgifter endast för att genomföra avtalet. Om FedEx anlitar underleverantörer kommer DPD också att göra dina uppgifter tillgängliga för dessa parter.

Fakturering och redovisning

SnelStart

Vi använder SnelStarts tjänster för vår administration och bokföring. Vi delar med oss av ditt namn, din adress och uppgifter om din bostadsort samt uppgifter om din beställning. Dessa uppgifter används för administrationen av försäljningsfakturor. För vår administration och bokföring använder vi tjänsterna från SnelStart. Vi delar ditt namn, din adress och ortsuppgifter samt uppgifter om din beställning. Dessa uppgifter används för administrationen av försäljningsfakturor. Dina personuppgifter skickas och lagras på ett skyddat sätt. SnelStart har tystnadsplikt och behandlar dina uppgifter konfidentiellt. SnelStart kommer inte att använda dina personuppgifter för andra ändamål än de som beskrivs ovan.

Externa försäljningskanaler

Bol.com

Vi säljer (en del av) våra produkter via plattformen Bol.com. Om du gör en beställning via denna plattform delar Bol.com din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Amazon

Vi säljer (en del av) våra produkter via Amazon-plattformen. Om du gör en beställning via denna plattform delar Amazon din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Blokker

Vi säljer (en del av) våra artiklar via plattformen Blokker. Om du gör en beställning via denna plattform delar Blokker din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Cdon

Vi säljer (en del av) våra produkter via plattformen Cdon. Om du gör en beställning via denna plattform delar Cdon din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Fnac

Vi säljer (en del av) våra produkter via Fnac-plattformen. Om du gör en beställning via denna plattform delar Fnac din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder dessa uppgifter för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Cdiscount

Vi säljer (en del av) våra produkter via plattformen Cdiscount. Om du gör en beställning via denna plattform delar Cdiscount din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Kleertjes.com

Vi säljer (en del av) våra produkter via plattformen Kleertjes.com. Om du gör en beställning via denna plattform delar Kleertjes.com din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Fruugo

Vi säljer (en del av) våra produkter via plattformen Fruugo. Om du gör en beställning via denna plattform delar Fruugo din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder dessa uppgifter för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

BrickLink

Vi säljer (en del av) våra produkter via plattformen BrickLink. Om du gör en beställning via denna plattform delar BrickLink din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

BrickOwl

Vi säljer (vissa av) våra produkter via plattformen BrickOwl. Om du gör en beställning via denna plattform delar BrickOwl din beställning och dina personuppgifter med oss. Vi använder denna information för att behandla din beställning. Vi hanterar dina uppgifter konfidentiellt och har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot förlust och obehörig användning.

Syfte med databehandlingen

Allmänt syfte med behandlingen

Vi använder dina uppgifter uteslutande för att tillhandahålla våra tjänster. Detta innebär att syftet med behandlingen alltid är direkt relaterat till den beställning du lämnar. Vi använder inte dina uppgifter för (riktad) marknadsföring. Om du delar uppgifter med oss och vi använder dessa uppgifter för att kontakta dig - på annat sätt än på din begäran - vid en senare tidpunkt, kommer vi att be dig om ditt uttryckliga tillstånd att göra detta. Dina uppgifter kommer inte att delas med tredje part, annat än för att uppfylla bokföringsskyldigheter och andra administrativa skyldigheter. Dessa tredje parter har alla tystnadsplikt på grundval av avtalet mellan dem och oss eller en ed eller rättslig förpliktelse.

Automatiskt insamlade uppgifter

Data som automatiskt samlas in av vår webbplats behandlas i syfte att ytterligare förbättra vår tjänst. Dessa uppgifter (t.ex. din IP-adress, webbläsare och operativsystem) utgör inte personuppgifter.

Samarbete med skatte- och brottsutredningar

I vissa fall kan BricksDirect hållas på grundval av en rättslig skyldighet att dela dina uppgifter i samband med statliga skatte- eller brottsutredningar. I ett sådant fall är vi tvungna att dela dina uppgifter, men vi kommer att motsätta oss detta inom de möjligheter som lagen ger oss.

Säkerhetsperioder

Vi behåller dina uppgifter så länge du är vår kund. Det innebär att vi behåller din kundprofil tills du anger att du inte längre vill använda våra tjänster. Om du anger detta till oss kommer vi också att betrakta detta som en begäran om att glömma. I enlighet med tillämpliga administrativa skyldigheter är vi skyldiga att behålla fakturor som innehåller dina (personliga) uppgifter, så vi kommer att behålla dessa uppgifter så länge som den tillämpliga perioden löper. Anställda har dock inte längre tillgång till din kundprofil och dokument som vi har producerat till följd av din beställning.

Dina rättigheter

I enlighet med gällande engelsk och europeisk lagstiftning har du som registrerad vissa rättigheter med avseende på de personuppgifter som behandlas av oss eller för vår räkning. Vi förklarar nedan vilka rättigheter detta är och hur du kan åberopa dessa rättigheter. För att förhindra missbruk skickar vi i princip endast kopior och kopior av dina uppgifter till din e-postadress som vi redan känner till. Om du vill få uppgifterna till en annan e-postadress eller t.ex. per post kommer vi att be dig att identifiera dig. Vi förvarar ett register över behandlade förfrågningar; om en förfrågan har glömts bort, förvarar vi anonymiserade uppgifter. Alla utlåtanden och kopior av uppgifter skickas till dig i det maskinläsbara dataformat som vi använder i våra system. Du har rätt att när som helst lämna in ett klagomål till personuppgiftsmyndigheten om du misstänker att vi använder dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.

Lagstiftning

Du har rätt att när som helst se de uppgifter som vi behandlar eller har behandlat och som rör din person eller som kan spåras tillbaka till dig. Du kan göra en begäran om detta till vår kontaktperson för integritetsfrågor. Du kommer då att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran beviljas kommer vi att skicka dig en kopia av alla uppgifter med en översikt över de registerförare som innehar dessa uppgifter, med angivande av den kategori under vilken vi har lagrat dessa uppgifter, till den e-postadress som är känd för oss.

Rektifieringsrätt

Du har alltid rätt att få tillgång till de uppgifter som vi behandlar (eller har behandlat) och som rör din person eller som kan spåras tillbaka till dig. Du kan göra en begäran om detta till vår kontaktperson för integritetsfrågor. Du kommer då att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran beviljas skickar vi dig en bekräftelse på att uppgifterna har justerats till den e-postadress som vi har registrerat.

Rätt till begränsning av behandling

Du har alltid rätt att begränsa de uppgifter som vi behandlar (eller har behandlat) som rör din person eller som kan spåras tillbaka till dig. Du kan göra en begäran om detta till vår kontaktperson för integritetsfrågor. Du kommer då att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran beviljas kommer vi att skicka dig en bekräftelse till den e-postadress som vi har registrerat om att uppgifterna inte längre kommer att behandlas förrän du har hävt begränsningen.

Rätt till överförbarhet

Du har alltid rätt att få de uppgifter som vi behandlar eller har behandlat och som rör din person eller som kan spåras tillbaka till dig behandlade av en annan part. Du kan göra en begäran om detta till vår kontaktperson för integritetsfrågor. Du kommer då att få ett svar på din begäran inom 30 dagar. Om din begäran beviljas kommer vi att skicka dig kopior eller kopior av alla uppgifter om dig som vi har behandlat eller som har behandlats på våra instruktioner av andra registerförare eller tredje parter till den e-postadress som vi känner till. I ett sådant fall kommer vi sannolikt inte längre att kunna fortsätta att tillhandahålla tjänsten eftersom en säker koppling av datafiler då inte längre kan garanteras.

Invändningsrätt och andra rättigheter

Du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter av BricksDirect eller för BricksDirects räkning. Om du invänder kommer vi omedelbart att avbryta databehandlingen i väntan på att din invändning ska avgöras. Om din invändning är välgrundad kommer vi att göra kopior och/eller kopior av uppgifter som vi behandlar (eller har behandlat) tillgängliga för dig och därefter avbryta behandlingen på permanent basis. Du har också rätt att inte bli föremål för automatiserat individuellt beslutsfattande eller profilering. Vi kommer inte att behandla dina uppgifter på ett sådant sätt att denna rättighet gäller. Om du anser att detta är fallet, vänligen kontakta vår kontaktperson för integritetsfrågor.

Cookies

Google Analytics

På vår webbplats placeras cookies av det amerikanska företaget Google som en del av tjänsten "Analytics". Vi använder denna tjänst för att hålla reda på och få rapporter om hur besökarna använder webbplatsen. Detta bearbetningsföretag kan vara skyldigt enligt tillämpliga lagar och förordningar att ge tillgång till denna information. Vi har inte tillåtit Google att använda den erhållna analysinformationen för andra Google-tjänster.

Tredjepartscookies

Ifall programvarulösningar från tredje part använder cookies anges detta i sekretesspolicyn.

Förändringar i sekretesspolicyn

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra vår integritetspolicy. Du hittar dock alltid den senaste versionen på denna sida. Om den nya integritetspolicyn påverkar det sätt på vilket vi behandlar uppgifter som redan samlats in om dig kommer vi att meddela dig via e-post.

Kontaktuppgifter

BricksDirect
Elskensakker 30
5571SK Bergeijk
Nederländerna

Telefon: +31 (0) 497 337145

E-postadress: info@bricksdirect.com

Kontaktperson för integritetsfrågor

Niels Roest